Thursday, April 21, 2016

SSC Suggestion 2016 : Bangla 1st Paper (All Boards)

SSC Suggestion 2016 : Bangla 1st Paper for all education board has been published for our visitors/students. All of these suggestion has been created by a team of famous Bangladeshi teachers. You can follow all suggestion to take a good preparation for your ssc examination 2016. Bengali language native language of South Asia region of Bengal, the region is now politically independent state of Bangladesh and the Indian state of West Bengal. The Indian state of Tripura, Barak Valley of Assam state and the Andaman Islands Bengali language is spoken. Script is a script written in Bengali. Almost two million people in the region and the world, a total of 30 million people in the local language as the language most spoken languages in the world are in fourth place. Bangladesh, India and Sri Lanka, the national anthem, and India's national anthem was written in this language, and it is understood the importance of this language in South Asia. Another breaking news, SSC Result 2016HSC Result 2016SSC Exam Result 2016 will be published soon. JSC Result 2016 & PSC Result 2016 will be published soon.

SSC Suggestion 2016 : Bangla 1st Paper (All Boards)Bengali language in common use in Bangladesh and West Bengal, there is a slight difference in pronunciation and phonology. At present, the main language of Bangladesh, Bengali and its different dialects and the second most common language in India. Bala caused by the revival of the language of Bengali literature and the rich cultural heritage embedded in bibidhatake one of the sources said, is not only the language of Bengali nationalism has played an important role in the formation of.

Bengali language movement in East Pakistan organized 195152 AD The existence of the link had been set up in these languages. 195 AD, February 1, the university students and activists protesting for their right to education in their mother tongue Bengali speaking and dedicated life. In 1999, UNESCO recognition of the sacrifice of their mother tongue for the 1 st day of February, International Mother Language Day was declared.

SSC Suggestion 2016 : Bangla 1st Paper

1. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Palamou
2. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Dena Pawna
3. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Boi Pora
4. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Ovagir Shorgo
5. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Niriho Bangali
6. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Am Atir Vhapu
7. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Manush Mohammad SM
8. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Neem Gach
9. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Upeckhto Shoktir Udbodhon
10. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Shikkha O Monusshotto
11. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Momotadi
12. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Pohela Boishak
13. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Ekattorer Dinguli
14. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Shahiter Rup O Rity
15. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Bangla Shobdo
16. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Amar Shontan
17. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Kopotakkho Nod
18. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Jibon Shongit
19. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Pran
20. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Andho Bodhu
21. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Jhorner Gan
22. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Manush
23. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Shai Din Ei Mad
24. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Polli Jononi
25. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Bristi
26. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Ami Kono Agontuk Noi
27. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Tomake Power Jonno He Shadhinota
28. SSC MCQ Suggestion Question & Answer: Amar Porichoy
29. SSC MCQ Suggestion Question & Answer:  Shadhinota Ei Shobdoti Kivhabe Amader Holo
30. SSC MCQ Suggestion Question & Answer:  Shahoshi Jononi Bangla
31. SSC MCQ Suggestion Question & Answer:  Kak Taruwa
32. SSC MCQ Suggestion Question & Answer:  Bohi Pir

0 comments: